Bavorské vdolečky podle M. Dobromily Rettigové

Potřebné ingredience
100 gr rozpuštěného másla (dala jsem Heru), špetka soli, 50 gr cukru krupice, 1 pol. lžíce rumu, 2 žloutky, 1 vejce, nastrouhaná kůra z dobře omytého citronu (nemusí být), 20 gr droždí, asi 200 ml mléka, 400 gr hladké mouky, olej na smažení, povidla, nastrouhaný tvrdý tvaroh, zakysaná smetana. Do domácí pekárny dáme v pořadí: tekuté, potom sypké suroviny, nakonec droždí, používám sušené.
hrnec s vyšším okrajem, lžíce, papírový ubrousek
Postup přípravy

Paní Rettigová dávala na povidla třený tvaroh s máslem a cukrem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu




















































































































































































































































































